Veel gestelde vragen


Mensen met hulpvragen


Waar kan ik een hulpvraag plaatsen?
Nadat je ingeschreven bent bij Bezorg Ninja kun je naar hulpmarktplaats gaan en een vraag plaatsen.

Wie krijgen er allemaal mijn hulpvraag te zien?
Je hulpvraag wordt anoniem aangeboden aan beschikbare en ingeschreven vrijwilligers in de wijk. Deze lokale vrijwilligers loggen in en krijgen de op dat moment openstaande hulpvragen te zien.

Hoe wordt er contact gelegd tussen klant en vrijwilliger?
Zodra een vrijwilliger aangeeft de hulpvraag op te pakken, wordt de vraag ingetrokken op het platform en krijgt alleen deze vrijwilliger je telefoonnummer of je e-mailadres te zien. (je kunt zelf aangeven hoe je wil dat er contact gelegd wordt, als je je inschrijft). Je kunt ook afspreken om via social media contact op te nemen met elkaar.

Hoe worden mijn persoonlijke gegevens beschermd?
De website van Bezorg Ninja voldoet aan alle veiligheidsnormen die binnen de EU gelden. Je gegevens gaan nergens heen en zullen ook niet worden gebruikt voor andere doeleinden, dan Bezorg Ninja.

Op welk moment in het proces krijgt iemand mijn persoonlijke gegevens te zien?
Op het moment dat een vrijwilliger aangeeft de hulpvraag op te willen pakken, krijgt alleen deze vrijwilliger je telefoonnummer of e-mailadres te zien (je kunt zelf aangeven hoe je wil dat er contact gelegd wordt, als je je inschrijft). Je kunt ook afspreken om via social media contact op te nemen met elkaar.

Hoe weet ik dat ik een betrouwbaar persoon aan de deur krijg?
Bezorg Ninja’s vullen op de site hun NAW gegevens in. Hierdoor en door het lokale karakter van dit initiatief is de drempel hoger voor kwaadwillenden. Mocht je desondanks toch iets vervelends meemaken, laat het ons dan direct weten!Vrijwillige Bezorgninja’s


Hoe kan ik iemand uit de buurt helpen?
Schrijf je in op Bezorg Ninja als Vrijwillige Bezorg Ninja en zodra je inlogt krijg je alle hulpvragen bij jou in de buurt te zien.

Hoe kan ik specifieke hulp, zoals bijv. maaltijden of hond uitlaten aanbieden op Bezorg Ninja?
Nadat je je ingeschreven hebt via de website, kun je naar hulpaanbod gaan en hier je aanbod plaatsen.

Wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens?
Wij voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) richtlijnen en doen er alles aan om je persoonlijke gegevens te beschermen. Je gegevens gaan nergens heen en zullen ook niet worden gebruikt voor andere doeleinden, dan Bezorg Ninja.

Kan ik geld vragen voor mijn diensten?
Als vrijwillige Bezorg Ninja kun je geen geld vragen. Het is de bedoeling dat je de dienst onbezoldigd uitvoert. Je kunt wel professioneel Bezorg Ninja worden indien je ingeschreven bent bij de KvK.


Professioneel Bezorg Ninja


Ben ik in dienst bij Bezorg Ninja inden ik als professioneel Bezorg Ninja ga werken?
Nee, je bent zelfstandig.

Hoe werkt het met betaling voor mijn diensten?
Je spreekt zelf met de opdrachtgever af op welke manier jullie de betalingen afhandelen. Je kunt bijv. een Tikkie sturen naar je opdrachtgever, maar je kunt ook afspreken dat je wekelijks/maandelijks een factuur stuurt. Bezorg Ninja is enkel een online platform en is niet verantwoordelijk voor de afgesproken prijzen of betalingen onderling.

Werken jullie met standaardprijzen per levering?
Nee, je spreekt zelf een prijs af met de opdrachtgever. Dat kan zijn per rit, per uur, per dag, per gewicht etc.

Krijg ik een isolerende tas/andere benodigdheden of vervoersmiddel van Bezorg Ninja?
Nee, Bezorg Ninja is enkel een online platform en brengt de doelgroepen bij elkaar. Wij leveren geen benodigdheden aan Bezorg Ninja’s.


Bedrijven


Hoe weten mensen dat ze bij ons kunnen bestellen?
Op www.bezorgninja.nl staat een lijst met deelnemende bedrijven per wijk/regio en mensen kunnen via de aangegeven bezorgwijken zoeken op de deelnemende bedrijven.

Hoe kunnen klanten bij ons bestellen?
Je geeft zelf bij de inschrijving aan hoe je wil dat klanten rechtstreeks bij jou kunnen bestellen. Bijv. per mail, telefonisch of via een inschrijfformulier.

Hoe weten mensen mijn assortiment?
Je kunt een assortimentslijst ingeven die klanten kunnen downloaden, maar je kunt ook verwijzen naar je eigen website.

Ik heb een bestelling, maar ben nog niet ingeschreven. Wat nu?
Ook indien je nog geen deelnemend bedrijf bent en wel bestellingen krijgt, kun je je op elk gewenst moment bij Bezorg Ninja inschrijven om direct gebruik te maken van ons netwerk van Professionele Bezorg Ninja’s.Bestellingen


Hoe weet ik bij welke bedrijven ik kan bestellen?
Er staat een lijst met deelnemende bedrijven per wijk gesorteerd. Maar in principe kun je aan elk bedrijf vragen of ze willen bezorgen. Het enige dat je hoeft te doen, is ze wijzen op www.bezorgninja.nl. Een bedrijf kan hier per direct aanmelden en gebruik maken van het netwerk van Bezorg Ninja’s.

Gaat de bestelling via Bezorg Ninja?
Nee, Bezorg Ninja is een online platform dat diverse doelgroepen bij elkaar brengt. Je bestelt rechtstreeks bij de winkelier, restaurant of andere organisatie.

Op welke manier kan ik een bestelling plaatsen?
Het bedrijf waar je besteld geeft zelf aan hoe je bestellingen kan plaatsen. Dat kan zijn via mail, per telefoon of via de website van het desbetreffende bedrijf.


Algemeen


Hoe kan ik Bezorg Ninja promoten bij andere mensen?
Download onze flyer op de site en mail deze naar ieder ander die hier iets aan zou kunnen hebben.

Hoezo vraagt Bezorg Ninja om donaties op de website?
Bezorg Ninja is een initiatief van Softwareinc. en Greenhives en is primair opgezet voor mensen en bedrijven in nood tijdens de Corona Crisis. Inschrijving is voor alle doelgroepen gratis en ook de initiatiefnemers werken vrijwillig. Er is geld nodig om Bezorg Ninja nog beter te laten werken, landelijke bekendheid te krijgen en de hulp verder uit te bouwen en te professionaliseren.